Uitstap naar Breendonk

Koninklijke Fanfare De Eendracht, The Mutes en de Nationale Strijdersbond Afd. Assent,Bekkevoort, Molenbeek, Wersbeek  in samenwerking een uitstap naar het Fort van Breendonk.

 

Zondag 21 mei, een stralende zondag, geen wolkje aan de hemel… een mooie dag om er een uitstap van te maken.
Om 8u stopt de bus van Hageland Express aan het repetitielokaal te Molenbeek.
Tal van muzikanten en hun instrumenten stappen op de bus, gevolgd door een groep sympathisanten. Eindbestemming: bezoek aan het Fort van Breendonk in Willebroek.
De Koninklijke Fanfare De Eendracht en The Mutes hebben samen met Nationale Strijdersbond Bekkevoort een programma in het Antwerpse met betrekking tot de Fortengordel af te werken. Dit jaar met als thema – Muziek in de forten.
Een 2de stopplaats aan de carpool te Bekkevoort laadt de rest van de groep op. Met een 55 tal deelnemers gaat het richting Willebroek. In de voormiddag en de namiddag zullen de muzikanten een programma brengen in het fort ter nagedachtenis van de vele medeburgers die er hun leven hebben gelaten voor ons vaderland, maar ook voor hen die het nog kon navertellen. Onder leiding van gelegenheidsdirigent Remi de Ceuster brachten onze muzikanten sfeervolle muziek. In het namiddag gedeelte stond ook een bloemenhulde op het programma op het executieplein. Deze hulde werd gevolgd door the Last post – ten Velde en het vaderlandsvolkslied de Brabaçonne.
Een optreden dat mooi oogt op het palmares van onze muzikanten. Gedurende de dag kregen alle deelnemers een zeer deskundige rondleiding door gidsen van het Fort.
Verhalen om stil van te worden en die zeker nog lang zullen nazinderen. Om 18u vertrok de bus weer richting Bekkevoort. Iedereen was onder de indruk.
Een bezoek dat zeker de moeite waard was, en waarbij de organisatie van Breendonk ons ook zeer dankbaar voor was. En voor Bekkevoort een mooi staaltje van samenwerking tussen verenigingen.

Rudi LOGIST
Secretaris

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *