Dossin-museum in Mechelen

Wanneer : donderdag 16 mei 2019

De strijdersbond nodigt u uit voor een geleid bezoek aan het Dossin-museum in Mechelen.

“Vanuit de 18de-eeuwse Dossinkazerne werden tussen 1942 en 1944 25.484 Joden en 352 Roma en Sinti weggevoerd. Amper 5% keerde levend uit Auschwitz- Birkenau terug. Kazerne Dossin is een intense plaats van herinnering, een unieke ‘lieu de mémoire’. Het museum gaat in op de vervolging van Joden en zigeuners in België. Tot midden 1942 kon de bezetter overal in België rekenen op de vaak welwillende medewerking van de overheden. Hoe was dat mogelijk? Waarom ook die vervolging? Wat betekende ze voor de slachtoffers, en hoe reageerden zij? Was er dan geen verzet? Dit zijn kernvragen in dit museum.
Kazerne Dossin heeft het niet enkel over de ‘Belgische casus’ maar is ook een museum over massageweld. Vanuit de Holocaust gaat Kazerne Dossin op zoek naar de tijdloze mechanismen van groepsdruk en collectief geweld die in sommige omstandigheden kunnen uitlopen op massamoord en genocide.

Inbegrepen :
Geleid bezoek aan Dossin- Mechelen
Lunch in aangenaam restaurant in Mechelen met zicht op Sint-Rombouts kathedraal
Mechelen
In de namiddag bezoek aan koffiebrander Java.

Deelnameprijs voor niet-leden :  € 50.- ; voor leden : € 45,-.
Overschrijven  op rek.nr :  BE31 7330 5585 5155  – BIC : KREDBEBB op naam van “Nationale Strijdersbond” Afd. Assent,Bekkevoort,Molenbeek-Wersbeek met vermelding van uw naam, uitstap en aantal personen.
Het aantal deelnemers is beperkt.  U als NSB-lid hebt voorrang mits uw inschrijving bij ons binnen is tussen 8 en 27 april 2019 – betalingsbewijs geldt als inschrijfdatum.
Nadien wordt iedere inschrijving per datum van ontvangst graag aanvaard.
Meer inlichtingen bij bestuur van KNSB. of via volgende tel.nrs : 0475/211.051 – 0474/33.34.60.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.