Herdenking in Bekkevoort

Deelname NSB aan het dorpsfeest op 22 mei 2022

77 jaar na het einde van Wereldoorlog II is Europa opnieuw geconfronteerd met de gevolgen van een niets ontziende oorlog. We worden ons ervan bewust dat vrede een woord is dat van ons persoonlijk inspanningen vergt en dat begrippen als weerbaarheid en dienstbaarheid herontdekt moeten worden. De focus van het herdenken moet vooral gericht zijn op het belang om naar de toekomst toe onze generaties te blijven beschermen tegen dictators en leiders die de rechtsorde aan hun laars lappen. Alertheid en historisch besef zijn daarvoor belangrijk.

Daarom zullen we onze traditionele herdenkingen van 8 mei die normaal doorgaan via een rotatiesysteem in één van de vier kerken van Bekkevoort dit jaar laten samenvallen met de dorpsfeesten in Bekkevoort die doorgaan van 20 tot 22 mei.

Concreet betekent dit dat we onze traditionele viering van 08 mei verplaatsen naar ZONDAG 22 mei. Ze gaat door in de St Pieterskerk van Bekkevoort om 09:30 uur.

Graag  nodigen we uw vereniging uit om met uw vaandel deel te nemen aan deze viering om aldus onze solidariteit te benadrukken.

De vaandeldragers stellen zich op om 9u15 aan de ingang van de kerk in Bekkevoort .  Na de eucharistie gaan we in stoet naar de achterkant van het gemeentehuis (ongeveer 500 m) waar een kleine bloemenhulde zal gehouden worden aan de vredesboom.  We eindigen met een drankje aan de stand van de NSB.

Hou er rekening mee dat de Staatsbaan en de Eug. Coolsstraat voor een groot deel verkeersvrij zullen zijn.  Volg de richtlijnen om te parkeren.

We hopen u te mogen verwelkomen op 22 mei 2022 en groeten U van harte.

Hoogachtend,

Namens het bestuur van KNSB ASSENT, BEKKEVOORT, MOLENBEEK-WERSBEEK

This article was written by jp

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.