KNSB op zoek naar Oud-Strijders

KNSB afdeling Assent-Bekkevoort-Molenbeek -Wersbeek is op zoek naar informatie van
oudstrijders, krijgsgevangenen, oorlogsslachtoffers, die ergens in Bekkevoort of deelgemeenten begraven liggen. Heb je weet van personen die voldoen aan onze definitie hieronder,
laat het ons weten.

Dank je wel !

Gezien de evolutie op het internationaal vlak, is de KNSB Assent/Bekkevoort/Molenbeek/Wersbeek, om redenen van volledigheid en coherentie in de uitvoering van zijn taken, van oordeel dat de inhoud van het begrip “oud-strijder” vrij breed moet geïnterpreteerd worden. Dit moet toelaten dat het brede domein van de onbaatzuchtige inzet van Belgen in het kader van onze rechtstaat, meer naar waarde geschat wordt en als dusdanig toegelicht wordt.

definitie:

Oud-strijders/veteranen en gelijkgestelden zijn mannen en vrouwen die zich ingezet hebben met gevaar voor eigen leven, ter verdediging van het land en/of zijn gewezen kolonies, inclusief diegenen die vielen in bevolen dienst in vredestijd.

Daarnaast worden ook aanzien als gelijkgestelde diensten voor het verwerven van het predicaat oud-strijders/veteranen, gesneuvelden en gelijkgestelden (vb: krijgsgevangenen, weerstanders, politiek gevangenen, …).

– de militaire acties bevolen door onze overheid waarbij de rechtstaat en zijn verworvenheden verdedigd worden voor humanitaire operaties, al of niet onder VN-vlag en of opgedragen door de internationale organisaties waarvoor België deel uitmaakt (NAVO, EU, enz…), zowel in binnen- als buitenland (vb: Afghanistan, Syrië, Congo, Mali, Libanon, Lybië, Irak, enz…);

– het verzekeren van de openbare veiligheid door militairen (na onder meer de aanslagen in Brussel, enz…) of andere opdrachten.

This article was written by jp

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.