Nieuws uit de afdeling

Beste NSB-leden,

In deze speciale tijden willen we, het bestuur van de Nationale Strijdersbond afdeling Assent,Bekkevoort,Molenbeek-Wersbeek, hopen dat jullie gezond en wel, ieder in zijn eigen nestje, binnen of buiten, tenminste genieten van het mooie weer.
Velen onder ons trachten naar de contacten met kinderen en kleinkinderen via telefoon.  Misschien zien enkele onder ons mekaar online.
Dankbaar onder vele vormen realiseren we ons hoe belangrijk we voor mekaar kunnen zijn.

Ja de corona-quarantaine heeft al onze plannen, op elk gebied, grondig gewijzigd.
De leden die in Groot-Bekkevoort wonen hebben allicht onze plannen voor de maanden april en mei vernomen via Bekke-Nieuws.
De officiële brieven hebben we nog juist kunnen tegenhouden.  Daarom dit schrijven met een beetje uitleg.

Eind april zou Violettacars ons naar Brussel brengen.  In de Nationale Bank van België zou een gids ons alles vertellen over de rijkdom van België en de geschiedenis van ons geld. Daarna zou het richting Jubelpark gaan waar we in het Sky Café van het Koninklijk Legermuseum, met zicht op de vliegtuigen, eerst eenvoudig lunchen.  Na het middagmaal zou een gids ons begeleiden bij de tentoonstelling “Oorlog, bezetting, bevrijding”, de periode van het eind van WO I tot het eind van WO II.

Tot nu hadden we vurig gehoopt dat onze speciale viering op 10 mei toch zou kunnen doorgaan, maar helaas.  Ook alle kerkelijke vieringen zijn geannuleerd.  Naar jaarlijkse gewoonte herdenken we, volgens een rotatiesysteem,  begin mei alle oorlogsslachtoffers en gesneuvelden van beide Wereldoorlogen, conflicten en aanslagen.

Dit jaar zou dit een speciale viering worden om twee redenen. Op 8 mei 1945 was het officiële  einde van WO II maar op 10 mei 1940  is het 80 jaar geleden dat deze oorlog begon.

De NSB-vlag van de provincie Vlaams-Brabant wordt nu reeds gedragen door iemand van Bekkevoort.  Tijdens de Provinciale Algemene Vergadering werd een nieuwe vlag voorgesteld.  Begin mei leek ons het geschiktste moment om dit nieuwe vaandel te wijden wat algemeen aanvaard werd. Maar uitstel is geen afstel.   Later hierover meer info.

Als laatste een niet minder belangrijke mededeling :   We hebben een nieuwe voorzitter.  Romain Kollman verkoos het voorzitterschap door te geven.  We hebben Romain van harte bedankt voor zijn steun, hulp en toewijding als voorzitter, ondervoorzitter en lid tijdens vele jaren.  Hij kreeg onmiddellijk de titel van ere-voorzitter.  Dank u Romain en proficiat.
Onder de bestuursleden hadden we één kandidaat : Mevr. GERDA HERMANS,  zij werd algemeen aanvaard als onze nieuwe voorzitster.  PROFICIAT GERDA.

Hopend dat iedereen gezond mag blijven want we houden ons aan de coronaregels en blijven in ons kot !

Vriendelijk groeten van het bestuur KNSB Groot-Bekkevoort;

Gerda, Romain, Aloïs, Michel, Mark, Sonia, Louis, Erik, René en José.

This article was written by jp

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.